Menu

From A Courtyard to An Ancient Town
Country City: China/Chengdu
Area:645㎡
Type:Culture,Architectural design
Date:2019-07-31

As a traditional architectural form, the courtyard carries the development of the entire architectural history of our country, from large palaces to residential houses. With the marginalization of modern life, the historical architectural form relationship can no longer satisfy our overall conception of openness and community of the yard. .
Therefore, we need to preserve the space advantages in the courtyard, such as: moderate privacy, dialogue between buildings and courtyards, indoor and outdoor gray space. Incorporating a part of nature into the yard, there are natural attributes such as water, wind, and sunlight in the courtyard, which integrates the spatial form formed by natural forces with the human gas field.

So we used the basic model of the courtyard. We chose the elliptical courtyard that can use any angle as our space matrix. The clean form divides the interior and exterior of the building. We want this closed courtyard to be better suited to modern social space. So we split the ellipse into two, and the upper and lower squeezing separates the private courtyard and pushes it to the street block. On the one hand, the courtyard is shared to the neighborhood to form a large block courtyard. On the other hand, the angle formed by the connection volume of the building will become the inner courtyard of the building, and the gray space formed by the transformation of the inner courtyard and the boundary of the land will become The gray space of the dialogue between the block and the building properly surrounds the openness and privacy of the building at the connection of the building, so that there is a rich level of change in the interior, and the courtyard space formed by the horseshoe shape will also be in a certain node of the space. There are some sections of traditional architectural forms that collide and fuse with new masses.

The entire plot filled with the building forms different outward-facing courtyards at the four borders. The grey space of the courtyard allows people to rest and socialize, returning the boundary of the building to the neighborhood, and making the neighborhood the blood of the entire district. At the same time, the horseshoe-shaped courtyard can be adapted to the development of the whole area, organically copied to the entire renewal area, and the traditional block section formed by the gap between the building and the land structure has modernism. Through this design method, we express our criticism of modernism. And the desire to return to the architectural attributes.

TIANJIN NORTH OFFICE
Country City: CHINA / TIANJIN
Area:7685
Type:Office,Architectural design
Date:2019-04-16

Our floating machine is an inpired example of a hub-and-spoke design,with few other elements thrown in.at its core,however,its purpose is to allow people to come together in a hub,then disapper into their spokes,only to reconvene later,and repeat.6 levels of floating terraces are stacked over a basement and one level flanked by canteen and gym hall.public spaces are formed between these and an intellingent textured glass skin wrapping the entirety to percisely diffuse light,translucent below and transparent above.the building two entrances are arrived at by long and short ramps,at the cirner of both sides of the gallery level,full building height atriums give both the visitors and end users a sense of the building dynamics.
We have designed the building to be a flexible,forward-looking instrument that can illuminate the transformative possibilities of a contemporary working environment, the UDN headquarter design proposal does not draw distinctions between formal and informal spaces.the fluidity of the design allows for experimentation and will encourage new ways to work and collaborate that will capitatlize on the ingenuity and creativity apparent throughout the campus.

SWAN EXHIBITION
Country City: CHINA / WEIHAI
Area:1750
Type:Culture,Architectural design
Date:2017-12-19

This project is located in Yandun jiao village, Rongcheng city of Shandong province which is a fishing village with beautiful scenery and is famous for swan paradise. This is a facade renovation project for an old building which has beautiful and primitive textured stone walls that existed for decades of years. The requirement of design is to renovate the original building which is based on keeping the beautiful stone walls, and Combining with the interior function requirements ( it is defined as a swan exhibition center), the old building is designed from facade and interior at the same time which can make the whole building in harmony and unity.

YIYAO MUSEUM
Country City: CHINA / YIJING
Area:13000
Type:Culture,Architectural design
Date:2018-11-28

YingJing, the ancient southern Silk Road of China and the major commercial and trade town of Chuanxi Tea and Horse Road, the birthplace of the earliest artificially planted tea in the world, the name of "Silu Road Sand Capital" comes from this; the fire is passed down in 2000. The black art of chanting, the art of nirvana of fire and earth, is passed down here.
The Silk Road Sands Complex Project in Yingjing County is a strategic move to build a “National Eco-Cultural Tourism Integration Development Experimental Zone and a National Global Tourism Demonstration Zone” in the context of this new era. The core resources of sand non-legacy culture, the unique cultural tourism brand built in the region.

BRIDGE
Country City: CHINA / CHENGDU
Area:3000
Type:Culture,Architectural design
Date:2018-02-15

people are just passing ...

the idea is coming from the random and improvised markets creates along Asia. A dense line where a lot of people are passing by and slowly, more and more sellers are placing their products on the floor in a blanket or small vehicles. something very primitive, logical and unplanned.

sometimes the line is a small street or a bridge, more sophisticated sometimes, like veccio brigde in italy or the bridge in chengdu ... but the idea is based on the same criteria.

we want to offer a interesting path, create a link between 2 landscapes that provides a special experience making people to feel the need of crossing, passing by or just staying and relax.

MOONLIGHT TREASURE BOX
Country City: CHINA / CHENGDU
Area:500
Type:Commercial,Architectural design
Date:2018-07-06

In April-May 2018, in the footsteps of spring, travel to Chengdu Xinglong Lake, Luhu, Luxi River and Tianfu Park. These four parks are located in Tianfu New District in the south of Chengdu. Next to Tianfu Avenue, the south extension of Renmin South Road is Chengdu. The southern half of the city's central axis is also the longest longitudinal axis road in the country. It is called Tianfu First Road and is known as the central axis of Baili. The scenic spot is on the subway line 1 site, with convenient transportation and pleasant scenery. It is a good place for gathering and hiking. (The pictures of Tianfu Park are not intended to be deleted, no picture). From downtown Chunxi Road, Metro Line 3 or Line 2, take Line 1 and get off at Xinglong Lake Station for about 1 hour. You can also take the T1 free bus to the Xinglong Lake on Huafu Avenue.

YANQI LAKE EXHIBITION CENTRE
Country City: CHINA / CHENGDU
Area:1000
Type:Commercial,Architectural design
Date:2018-11-13

Option1:The Exhibitition center is located on the top of the mountain. Depending on the orientation of the building, visitors can enjoy the different views during the tour.
Different massing are composed of different planar function, and the Space through torsion ,There are a lot of different variations. The size of the volume is different, Form a lot of change of internal space and transition space. Centering on a higher volume at the center, it is covered with soft metal mesh, forming a structural aesthetic feeling with deflection changes.The building attempts to use unconventional design logic to make the outdoor environment experience different, and expand more possibilities from the inside out.
The different shapes and sizes of courtyard are interspersed in the building block, giving visitors a range of different experiences.

ZHONGTANG AIR RAILWAY
Country City: CHINA / DAYI
Area:12000
Type:Commercial,Architectural design
Date:2018-03-09

Through the design of the DaYi Station, the Air Railway Station will bring a vibrant, hopeful, modern and inclusive, innovative and dynamic outlook. The positioning and concept of the Otsuka Station is derived from the architectural language description and expression of the above spiritual world intentions. As the Daxie Station itself, it is bounded by Qingcheng Mountain in the north, Mount Emei in the south, and Wuzhong Mountain in the west. It is enough to reach the western plain of Sichuan. We need to show this kind of embracing and vigorous spirit of inspiration. Therefore, the designer adopted the "circle": "inclusive", "modern", "full of design tension" and "enriched mental expression" as the most basic carrier expression, through the functional fullness of the "circle" The ring-shaped body, and then the two-dimensional stretching of the shape, the research and interpretation of the close human scale, creating a multi-angle free gray space for the pedestrians to wear under the empty iron, the designer will eventually belong to the spirit of the station. Deeply integrated into this building. From the bottom, the 'grey space' formed by the ring and the ground enters the building. On the cycle, you can visit the southeast and northwest, the scenery of the square, the openness in the chest, the atmosphere and the heart is not disturbing, feel the distant sunset in front of the floor-to-ceiling windows. Go through the sky and experience the four-season transformation on the central patio. The smooth interior of the decorative texture and comfortable space experience, unconsciously, enhance the commercial space value and tour additional consumption within the building. The Dagu Station will be jointly created as a starting point and a prospect for modernization, experience, landscape and spiritualization.

(/)   上一页 / 下一页

(/)   prev / next